Mød Simon

Politik Jeg har siden folketingsvalget 2011 været den lokale stemme for Thy og Mors på Christiansborg. Her blev jeg arvtager efter en lokal kæmpe og folkekær borgmester Egon Pleidrup Poulsen, som på tragisk vis omkom i en drukneulykke ud for Hanstholm i år 2010, kort efter han var blevet valgt som folketingskandidat i Thistedskredsen.


Det var derfor ikke ligefrem planlagt at stille op som folketingskandidat på det tidspunkt. Men efter Egons død blev jeg opfordret af flere til at stille op, og efter noget betænkningstid besluttede jeg mig for, at det ikke kun var noget jeg kunne, men også noget jeg gerne ville og en opgave jeg turde løfte.

 

Politik er noget, som jeg er fra barnsben er vokset op med, da min far var viceborgmester i den gamle Hanstholm kommune. Politik og det tilhørende ansvar har derfor altid været en naturlig del af min barndom, da der ofte blev diskuteret politik hen over middagsbordet.

 

Jeg valgte som lidt ældre at opsøge det politiske miljø endnu mere og udfordre mig selv og mine standpunkter ved at melde mig ind i DSU som 14-årig.

 

Den politiske og samfundsmæssige interesse voksede sig med årene kun større. Jeg valgte derfor efter gymnasiet at tage en uddannelse i statskundskab på Københavns Universitet, hvor jeg her fokuserede på det nære demokrati, den lokale velfærd og kommunernes vilkår.

Derudover har jeg været aktiv i de politiske kulisser, mens jeg arbejdede som presseansvarlig for Københavns Overborgmester Frank Jensen fra 2009-2011, og arbejdede i Udenrigsministeriet fra 2008-2010. Jeg har derfor arbejdet tæt på de politiske beslutningsprocesser, allerede inden jeg selv besluttede at stille op som folketingskandidat.

 

Jeg gik selv ind i politik, fordi jeg tror på et samfund, hvor vores fællesskab står stærkt. Og jeg gik ind i politik, fordi jeg vil skabe et samfund, hvor vi alle sammen har lige muligheder uanset, hvilken baggrund, hvilket køn, hvilken hudfarve, hvilken indkomst eller hvilken del af landet, vi kommer fra.

 

Jeg er selv født og opvokset i Lild Strand, hvor vi i dag har et dejligt hus, og jeg kender derfor værdien af et stærkt lokalsamfund og vigtigheden af at få vendt udvikling med fraflytninger fra de små lokalsamfund.

 

Det er blandt de ting, jeg arbejder for på Christiansborg, som lokalvalgt folketingsmedlem.