Socialdemokraten Simon

Socialdemokrat i hjertet Jeg er ud af en kernesocialdemokratisk familie.


Min far, som startede sin karriere som skovarbejder og senere tillidsmand i SiD, blev socialdemokratisk viceborgmester i den tidligere Hanstholm kommune. Jeg er derfor fra barnsben opvokset med politik, de tilhørende politiske diskussioner og det ansvar der nu har fulgt med mig i arbejdet som politiker. Af samme grund blev jeg selv opdraget til at tage ansvar, ikke kun for mig selv, men også for menneskene omkring mig.

 

I skolen blev det – på en måde jeg ikke selv rigtigt har forstået, og som er lidt forunderlig – derfor naturligt, at mine kammerater kom til mig, når de mente der var noget som skulle laves om. Det kunne være noget så simpelt som, at vi ønskede flere musiktimer på skoleskemaet. Her gik jeg så hjem til min far for at søge råd, som opfordrede mig til at tage ansvar og tale med inspektøren om det. Det gjorde jeg, hvilket resulterede i flere musiktimer.

 

Lysten til at tage ansvar, hjælpe og skabe løsninger har aldrig forladt mig. Tværtimod er denne lyst blevet større med årene. Derfor meldte jeg mig som 14-årig ind i DSU, hvor jeg udfordrede mine politiske standpunkter ved diskussioner med kammerater og partifæller. Derudover lærte jeg meget om organisatorisk arbejde, da vi var en masse ildsjæle som prøvede at bygge det her politiske fællesskab op i Thisted. Desuden blev jeg i DSU bekræftet i, at det var hos Socialdemokratiet jeg hører hjemme.

 

I Socialdemokratiet står vi for et fællesskab, hvor vi alle sammen er noget for hinanden og har et ansvar for hinanden. Det passer rigtig godt med mine egne holdninger.

 

Det er også grunden til, at jeg i dag er valgt for Socialdemokratiet til Folketinget. Vi er partiet som kæmper for lige muligheder til et godt og trygt liv uanset indkomst, alder, køn, hudfarve eller landsdel. Det gør vi samtidig med en økonomisk ansvarlighed, som det solide fundament, vores politik bygges på.

 

At tage ansvar står hos mig i dag stærkere end nogensinde i dag. Ikke bare politisk, men også personligt.

 

I januar 2013 blev jeg far til Vigga, og siden er også Gustav kommet til. Det er det største ansvar jeg nogensinde har påtaget mig og som vil vare resten af mit liv. Den ansvarsfølelse vil jeg også tage med mig i politik og i partiet, hvor jeg vil fortsætte med at kæmpe for lighed for alle og være den lokale stemme for Thy og Mors.